<

74 тис. на місяць: жителю Володимирського району, який бореться з раком легень, необхідні кошти на ліки

13:14 | 29.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1082
/ Коментарі відсутні

Онкохворому Мирославу Уздигану, який проживає у селі П’ятидні Володимирського району, потрібно кошти на ліки-таргент Алубринг (Бригатиніб), які зупиняють ріст та поширення раку. Ціна за упаковку- 73800 гривень, її вистачає тільки на місяць. Рідні вже не мають коштів, тому звертаються до небайдужих.

Рак легень, аденокарциному 4 стадії, у Мирослава виявили у червні 2020 року. Про це БУГу розповіла дружина Світлана.

“10 упаковок ми отримали за сприяння ГО «Афіна. Жінки проти раку», як благодійну допомогу. Від жовтня ми змушені самі себе рятувати, а це дуже дорого. Прошу вашого сприяння у зборі коштів на препарат”, – звертається Світлана.

Для допомоги карта Приватбанку:
4149 4991 4237 0442 – Уздиган Мирослав
5168 7554 7183 3240 – Уздиган Світлана

Дружина розповіла, що чоловік ніколи не курив. 2019 рік, осінь, почав турбувати сухий кашель. Удень ще більш-менш, а от вночі сам не спав та всім заважав. Після невірних діагнозів та лікування запалення з Луцька направили в Київ в інститут пульмонології Яневського.

“Орієнтовний діагноз, як нам сказали, – щось рідкісне, оскільки туберкульоз та онкологію відкинули. А тут ще й країни накрив коронавірус. Сполучення між містами зупинилось, маски, режим. Ніхто нікуди не поїхав, лікувались заочно у сімейної (борсучий жир, чайочки, травки). Ми ж безпечно думали, якщо не онко і не туберкульоз, то нічого страшного, ще встигнемо. Тай дорога далека лякала, з маленького села до великого Києва. В травні 2020 року долікувались до того, що різко чоловік схуд на понад 10 кг, задишка, повна відсутність сил, втома, кашель взагалі не зупинявся, аж підкидало”, – зазначає жінка.

Тоді сім’я звернулись до місцевої лікарні у Володимирі, там спершу лікували коронавірус. І ось лікар, терапевт сказав, що це онкологія та швидко виписав направлення в Київ. Інститут Яневського підтвердив – РАК- аденокарцинома правої легені Т4N1М1G3 з метастазами в ліву, 4 стадія, неоперабельна. Національний інститут раку теж підтвердив діагноз.

“Почалось лікування. Після 3-го блоку хімії, вердикт: пухлина не реагує на лікування, росте шаленими темпами, це все, відлік пішов на дні, не їдьте, не дзвоніть, не мучте людину. Мирослав перестав їсти, майже не ходив без потреби, задихався, захлинався власними легенями. Ми всі домашні готувались до найгіршого…Хтось колись в якійсь з лікарень порадив Мирославу звернутись до Львова в онкоцентр, бо їм там дуже допомогли. Це була остання соломинка, за яку він хватався, дуже хотів жити. Ми не вірили, але поїхали, Мирослав вже був майже лежачий. Ні, нас там не лікували, але нам там доступно розказали про ТАРГЕНТ Алекенза.

Спочатку Алекенза два роки приймали, тепер Бригатиніб… Нелегкий шлях, дуже дорогий. Витратили всі власні заощадження, тоді вирішила я просити допомоги у людей. Багато в чому завдячую ГО “Афіна. Жінки проти раку”. Зараз чоловік інвалід 1 групи, має вдосталь вільного часу тож завів кроликів, купив поросят, любить працювати на землі, має тракторця (нас всіх замучив своєю агрономією). А висновки робіть самі: втрачений час, невірний діагноз – неправильне лікування, необізнаність про діагноз. Рак таких помилок не прощає! Та попри все ми живемо, ми боремось!”, – розповіла Світлана.

Допомогти родині можна за реквізитами:

Карта Приватбанку
4149 4991 4237 0442 Уздиган Мирослав Іванович
5168 7554 7183 3240 Уздиган Світлана Володимирівна




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця