<

У Володимирі затвердили вартість харчування у садочках та школах на 2021 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 23.12.2020 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У навчальних та виховних закладах Володимир-Волинської громади погодили вартість харчування дітей на 2021 рік. Рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету міської ради 23-го грудня.

Як розповів під час виступу начальник управління освіти, молоді та спорту Вячеслав Петрук, буде збільшена ціна за харчування дітей дошкільного віку. Частину за харчування дітей сплатять з міського бюджету, ще частину – платитимуть батьки.

Так виконком вирішив встановити з 1-го січня вартість харчування дітей у закладах дошкільної освіти у розмірі:

  • 28.00 грн (міський бюджет 8.50 грн, батьківська плата 19.50 грн) на день для  дітей віком від 2 до 3 років;
  • 41.00 грн (міський бюджет 12.50 грн, батьківська плата 28.50 грн) на день для  дітей віком від 3 до 6 років.

Від плати за харчування повністю звільняються пільгові категорії: діти з інвалідністю, діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою; діти працівників, які загинули під час виконання службових обов’язків; діти із малозабезпечених сімей (у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму); діти, загиблих військовослужбовців, які приймали участь  в антитерористичній операції   на  сході  України  або операції об’єднаних сил; діти батьків-учасників бойових дій, які  брали  безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України або операції об’єднаних сил; діти із сімей, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил. 50%  від повної вартості харчування оплачують за дітей, у сім’ях  яких троє і більше дітей.

Щодо харчування у школах, то з першого січня 2020-го року буде організоване безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, з розрахунку 8 гривень на учня. Так, це буде чай чи компот та булочка. Так вирішили у зв’язку з тим, що діти-початківці проводять у школі порівняно небагато часу.

На суму у 19 гривень харчуватимуть щоденно школярів таких категорій, які потребують соціального захисту, за фактом відвідування ними навчальних занять при наявності документа, який підтверджує їх статус.

По 19 гривень планується оплата за харчування у Суходолах, Ласкові у зв’язку з тим, що діти довго дістаються до закладів освіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота