<

Вогонь наблизився до електростанцій, детонують снаряди – нова пожежа на Луганщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:42 | 5.10.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

На Луганщині 5-го жовтня між населеними пунктами Нижньотепле та Артема виникла нова пожежа. Вогонь впритул наблизився до електростанцій, детонують снаряди.

Про це заявили у Станично-Луганській районній державній адміністрації.

Там повідомили, що вибухають нерозірвані раніше боєприпаси. Рятувальники наразі намагаються стримати пожежу.

«Раптово запалало навіть там, де не було пожеж у 2014 — 2015 роках після масштабних обстрілів з граду», — повідомили в райадміністрації.

Там наголосили, що пожежа є черговим підпалом. 

До слова, станом на 8:30 5-го жовтня у Луганській області рятувальники продовжують гасити 2 основні осередки пожеж (один iз них локалізували). Ще шість вже вдалося загасити.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Загалом вогонь вже пройшов площею 20 тисяч гектарів.

До гасіння залучили понад 2,5 тисячі людей та 250 одиниць техніки. Протягом 4-го жовтня авіація 146 разів скидала воду на пожежі, всього — 491 раз.

Нагадаємо, масштабні пожежі виникли на Луганщині 30-го вересня: загорілася суха трава та лісова підстилка. Через сильний вітер вогонь швидко поширювався. Унаслідок пожеж загинули 11 людей. Жителів найближчих до осередків вогню населених пунктів евакуювали.

Причини загоряння наразі невідомі. У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що пожежі спричинили збройні провокації бойовиків. Поліція вже відкрила низку кримінальних проваджень за фактами пожеж.

Слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли бойовиків з непідконтрольної урядові території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота