<

Водія, який вчинив смертельну ДТП на Хрещатику у Києві, посадили під домашній арешт: в аварії постраждала 5-місячна дитина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:21 | 31.10.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Водієві, який 30-го жовтня в’їхав у зупинку та вчинив смертельну ДТП на Хрещатику у Києві, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Внаслідок аварії дві особи загинули на місці події та четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, серед них, 5-місячне немовля.

Окрім цього пошкоджено п’ять автомобілів, – повідомляє Нацполіція України.

Аварія трапилась близько 16-ї години на вулиці Хрещатик. Водій Land Rover не впорався з керуванням виїхав на пішохідну зону Майдану Незалежності та в’їхав у зупинку громадського транспорту, де перебували люди.

Внаслідок ДТП загинули дві жінки. Одна із них – 1941 року народження, інша – 1990-го. Окрім того, серед чотирьох постраждалих є 5-місячна дитина – її, як і всіх інших, госпіталізовано, – пише ВВС Україна.

66-річному водію автівки вже повідомили про підозру – йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Алкотест, який вчора проводили на місці ДТП показав, що чоловік був тверезим. Але в нього також взяли проби крові та сечі, аби можна було сказати точно, що він не перебував під дією наркотиків чи медикаментів.

Наразі досі не зрозуміло, що саме стало причиною виїзду авто на пішохідну зону – правоохоронці досі з’ясовують обставини ДТП.

Озвучувалася версія, що водій нещодавно переніс операцію на серці і погано почувався, але у МВС кажуть, що ця інформація поки не підтверджена.

66-річного водія іномарки затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

31-го жовтня Шевченківський районний суд столиці обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюватимуть усі обставини та причини цієї смертельної ДТП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.




один коментар
  1. Це страшно звичайно, адже ніхто не знає де та за кермом якої автівки сидітиме наступний вбивця випадкових перехожих якого ще потім не виключено що і оправдають.. Життя людей то не повернеш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа