<

Вніс у систему «Шлях»: оштрафували підприємця з Любомля, який переправив ухилянта за кордон

10:43 | 7.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
5023
/ коментарі 4

На Волині судили підприємця, який допоміг чоловіку незаконно виїхати за кордон, внісши його у систему «Шлях» як водія вантажного авто. Злочинець відповідно до ухваленого вироку Камінь-Каширського районного суду заплатить 51 тисячу гривень штрафу.

З матеріалів справи відомо, що підприємець Василь К. родом з Любомля був обізнаний з намірами чоловіка 1988-гороку народження виїхати до країн Євросоюзу через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Устилуг-Зосин». 13-го березня у селі Сошичне Камінь-Каширського району підприємець вніс до системи «Шлях» відомості щодо здійснення міжнародного перевезення вантажу.

У якості водія Василь К. зазначив вищезгаданого чоловіка, який не був у нього працевлаштований. Підприємець забезпечив його транспортним засобом Volkswagen Crafter. Таким чином Василь К. організував незаконне переправлення ухилянта через державний кордон України до Польщі.

Дії підприємця кваліфікували за ч.1 ст. 332 КК України. Між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості. Суд затвердив угоду та оштрафував підприємця Василя К. на 51 тисячу гривень.

Нагадаємо, система «Шлях» була запроваджена Кабміном для того, щоб допомагати в тому числі волонтерам привозити з-за кордону гуманітарну допомогу для ЗСУ та інших людей, які її потребують




коментарів: 4
  1. Заберіть машину у хитро зробленого підприємця Василя К.
    Бо 51К гривнів він, скорше всього, врахував у ціну за послугу і то йому не в напряг.
    А про конфіскацію машини воно точно не думало.
    Конфіскуйте і передайте військовим!

  2. Поки не буде відповідне покарання, це буде продовжуватися. Заробив 150 тисяч- 50 можна і штраф заплатити. Якби штраф був би 500 тисяч, то подумав би ризикнути чи ні.

  3. П’яний за кермом -конфіскація автомобіля ,такі хитрови…ні як цей ,теж повинен лишитись транспорту ,на передовій будуть раді за подарок .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок