<

Внаслідок обстрілів проросійських бойовиків на Донбасі загинув військовослужбовець ЗСУ, ще один – поранений

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:17 | 29.04.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

28-го квітня збройні формування Російської Федерації знову порушили зобов’язання щодо припинення вогню та 17 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.

Минулої доби противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібрів 152 мм та 122 мм, міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники ефективно застосували чергові вогневі засоби, – повідомляє штаб ООС у фейсбук.

На жаль, внаслідок обстрілів 28-го квітня Україна втратила одного захисника.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вжили вичерпних заходів для припинення ворожого вогню та дали рішучу відповідь на усі злочинні дії противника.

За попередніми даними розвідки, 28-го квітня українські військовослужбовці поранили щонайменше двох російських окупантів.

Від початку поточної доби російські найманці вже двічі порушили режим припинення вогню. Противник зі станкових протитанкових гранатометів, зенітної установки та великокаліберних кулеметів обстріляв наші позиції біля Верхньоторецького, а з мінометів 82-го калібру вів вогонь поруч з Новотошківським. У відповідь на порушення українські воїни застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

Крім того, 29-го квітня російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників поблизу населеного пункту Новомихайлівка.

Внаслідок ворожого снайперського вогню один український захисник отримав бойове травмування. Воїна було доставлено до медичного закладу та оперативно надано кваліфіковану допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця задовільний.

У відповідь українські військові, використовуючи штатне озброєння, відкрили прицільний вогонь по позиціях окупантів. Втрати противника уточнюються.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок