<

Власників авто середнього класу змусять платити податок на розкіш

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 7.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
13
/ 1 коментар

Нині українці, які володіють автівками вартістю від 375 мінімалок, раз на рік повинні платити фіксований податок – 25 тисяч гривень. Проте, наступного року транспортний податок будуть розраховувати по-новому. 

Зміни містяться у законопроєкті податкових правок, які традиційно подаються в пакеті з проєктом бюджету на наступний рік. Мінфін розбирався, як будуть наповнювати скарбницю за рахунок автолюбителів.

Зараз транспортний податок або так званий податок на розкіш у розмірі 25 тис. грн на рік платять власники машин, вартість яких перевищує 375 мінімальних зарплат (на даний момент — 1,87 млн ​​грн). Ще одна умова — вік авто не повинен перевищувати п’яти років.

Але в парламенті вже зареєстрований законопроєкт №4101, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу. У ньому є правки, що стосуються транспортного податку. Поріг за вартістю авто пропонується істотно знизити — до 200 «зарплатних» мінімалок.

У разі прийняття цього законопроєкту по 25 тис. грн на рік доведеться платити власникам машин, вартість яких на даний момент перевищує 1 млн грн. А з наступного року, після підвищення мінімалки до 6-6,5 тис. гривень, порогова вартість «розкішних авто» складе 1,2 -1,3 млн. Що все одно набагато менше, ніж зараз.

Тобто, платити податок на розкіш доведеться вже не тільки з елітних машин, але і з авто класу «середній плюс».




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер