<

Влада США наполягає, що коронавірус розробили в лабораторії Уханя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:31 | 4.05.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Державний секретар США Майк Помпео заявив про існування доказів, що коронавірус SARS-CoV-2 — «результат невдачі у китайській лабораторії».

Про це Помпео заявив в інтерв’ю ABC news, – передає Громадське.

Держсекретар США наголосив, що є значна кількість доказів, які свідчать, що коронавірус створили в лабораторії Уханя, міста, з якого розпочалась пандемія.

Також Помпео зазначив, що у Китаю є «історія роботи неякісних лабораторій» і коронавірус SARS-CoV-2 не перший випадок невдачі китайської лабораторії.

Водночас очільник Держдепу підтримав думку американської розвідувальної спільноти, що коронавірус створила не людина і що його генетично не модифікували.

Помпео наголосив, що Комуністична партія Китаю могла відвернути лиха від епідемії, але не зробила цього.

«Замість цього Китай поводив себе як авторитарні режими, намагався приховати та залякати. Він використав Всесвітню організацію охорони здоров’я для цього. Ці речі спричинили таку величезну кризу», — наголосив він.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Білий дім має докази того, що коронавірус виник у китайській лабораторії.

Це не вперше Трамп критикує Китай у зв’язку з пандемією коронавірусу. Нагадаємо, раніше він звинувачував ВООЗ у «китаєцентризмі» й приховуванні інформації про новий вірус на користь Пекіна, після чого призупинив фінансування ВООЗ. Пізніше президент США заявив, що Китай прагне завадити йому переобратися на другий термін у листопаді 2020 року.

Своєю чергою, Китай звинувачував адміністрацію Трампа в намаганні відвернути увагу від власних внутрішніх проблем, викликаних коронавірусною кризою. Речник китайського міністерства оборони, нагадує BBC, також говорив, що насправді SARS-CoV-2 виник у США.

Раніше у ВООЗ заявили, що не бачать ознак лабораторних маніпуляцій у коронавірусі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота