<

Відтепер в Україні можна зробити безкоштовні операції з трансплантації органів у 22 закладах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 26.08.2021 / Новини / /
Перегляди
165
/ Коментарі відсутні

В Україні 22 медичні заклади почали робити безкоштовні операції із трансплантації.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

“За останні два роки вітчизняна трансплантація зрушила з мертвої точки, у якій вона перебувала близько трьох десятиліть. Зараз у нас є 43 заклади, в яких МОЗ гарантує оплату операцій з трансплантації, з них 22 заклади вже почали такі операції робити. Для пацієнта вони повністю безкоштовні”, – заявив міністр.

Як зазначив гендиректор Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” Володимир Жовнір, що завідувач відділення трансплантації кісткового мозку цієї лікарні Олександр Лисиця вивчав досвід багатьох країн: від Білорусі – до США. Виграв грант на стажування у відомій на увесь світ американській клініці – St. Jude Children’s Reseach Hospital, що у місті Мемфіс, штат Теннесі. Його кілька учнів теж отримали гранти на навчання у провідних західних клініках.

“Українці мають бути впевнені в тому, що за потреби вчасно отримають медичну допомогу методом трансплантації – у своїй країні. Їм не потрібно збирати великі кошти для поїздки в іноземну клініку, бо таке лікування доступне у нас. Кожна держава віддає перевагу лікуванню свого громадянина. Так має бути і в Україні”,- додав Ляшко.

Нагадаємо, уряд дозволив робити операції з пересадки органів у Волинській обласній лікарні




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця