<

Від посухи в Кенії масово гинуть жирафи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:38 | 21.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
431
/ коментарі 2

Фотожурналіст Ед Рам зміг показати наслідки руйнівної посухи в Кенії на одному фото. На знімку, зробленому з повітря, зображено шість мертвих виснажених жирафів, що лежать на сухій землі.

Ослаблені тварини застрягли в багнюці і не змогли вибратися, повідомляє the lime.

За даними Getty Images, раніше на цьому місці було водосховище, яке тепер пересохло. Щоб туші жирафів не забруднювали резервуар, їх перевезли на околицю села Айріб.

Видання The Guardian повідомляє, що сильна посуха в Кенії змушує людей і тварин боротися за їжу та воду. За оцінками ООН, вже 2,1 мільйона кенійців зіштовхнулися з голодом і потребують гуманітарної допомоги.

У деяких районах африканської країни нещодавно було зафіксовано найменшу кількість опадів за останні десятиліття.

“Джерела води для людей і худоби вичерпалися, що змушує сім’ї долати великі відстані та викликає напруженість у відносинах між громадами. Це призвело до посилення міжобщинних конфліктів”, – йдеться у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Кенійський новинний сайт Star News повідомив, що посуха може занапастити близько 4000 жирафів. Ситуація погіршується через ведення сільського господарства на річках, які закривають від диких тварин, змушуючи їх шукати нові місця для пиття.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок