<

Від Криму до Києва: повідомили, які українські області можуть постраждати в разі підриву ЗАЕС

22:25 | 4.07.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
373
/ Коментарі відсутні

У НАТО вважають, що теракт на Запорізькій атомній станції може мати глобальні наслідки для світу, тому варто продовжити тиснути на росію. Офіційно повідомляють про можливу підготовку, найближчим часом, провокації на території електростанції і Збройні Сили України.

Ситуація із Запорізькою атомною електростанцією з кожним днем стає напруженішою. Про загрозу, яка походить від росіян, говорять не тільки в Україні, а й у всьому світі. Фокус розповів, які міста в небезпеці насамперед, та яким буде напрямок вітру в найближчі кілька днів.

Говорити про ймовірний підрив ЗАЕС почали вже й у НАТО. Голова Військового комітету Альянсу Роб Бауер переконаний, що якщо росіяни підуть на такий крок, то це матиме глобальні наслідки для всього світу, але найбільша небезпека, як і раніше, — для України.

“Якщо це станеться, то це буде набагато більша проблема, ніж просто військова проблема або щось тільки для НАТО”, — додав Бауер.

Онлайн-моніторинг напрямку вітру на сайті Windy.com свідчить про те, що якщо провокація російської федерації станеться 4-го липня, то вітер йтиме в бік південної частини України, включно з окупованими територіями та Кримським півостровом. Насамперед викиди радіації, якщо вони відбудуться, торкнуться наших людей, до яких немає доступу в рятувальних груп.

Чи готується російська сторона до небезпеки, яка походить від них самих же, — невідомо, проте після підриву Каховської ГЕС перші дні не було організовано жодних евакуаційних маршрутів, що призвело до загибелі людей.

Якщо противник готує теракт у середу, 5-го липня, тоді вітер буде спрямований на західні та північно-західні області України, і тут уже більшою є небезпека для підконтрольних Києву територій, включно з Кропивницьким, Черкасами та столицею.

Ситуація напружена, проте український уряд продовжує превентивну підготовку до російської провокації. У багатьох областях проводяться навчання, які стануть у нагоді на випадок катастрофи.

Водночас міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко переконаний, що Київ може не відчути наслідків вибуху через своє географічне положення.

“Київ за межами впливу. Ми маємо чітко розуміти — потрібно робити все можливе, щоб запобігти цьому. Друге — не створювати паніки та штучного ажіотажу”, — йдеться в повідомленні.

У будь-якому разі, навіть якщо вибух на ЗАЕС не станеться, зараз потрібно підійти до загрози серйозніше та слухати вказівки місцевої влади.

До слова, в МОЗ озвучили алгоритм дій у разі підриву Запорізької АЕС. Фахівці екстрених служб провели масштабні тренувальні навчання з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС і змоделювали заходи на випадок небезпеки.

Зауважимо, що Збройні Сили України офіційно повідомляють про можливу підготовку, найближчим часом, провокації на території Запорізької атомної електростанції, окупованої російськими терористам з 4-го березня 2022 року. Про це інформує Генеральний штаб.

За оперативною інформацією, зараз, на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України. Про це і дезінформують російські ЗМІ та телеграм-канали.

Збройні Сили України не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують та контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа