<

Від коронавірусу уже вакцинувалися 363 медики з Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 4.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Волинській області першу дозу вакцини від коронавірусу отримали уже 363 медичних працівники, зокрема у Нововолинську та Володимирі.

Про це 4-го березня на брифінгу у Волинській ОДА повідомила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, – пишуть Волинські новини.

Вона нагадала, що з 25-го лютого на Волині розпочато перший етап вакцинації проти COVID-19, під час якого щеплення проводять серед медичних працівників ковідних лікарень, медпрацівників, які надають первинну медичну допомогу, військовослужбовців, мешканців та персоналу закладів соціальної опіки. Вакцинація є добровільною та безоплатною.

Зараз вакцинацію проводить лише одна мобільна бригада. Водночас триває навчання чергових чотирьох мобільних бригад, які також проводитимуть вакцинацію.

«На сьогодні вакциновано 363 медичних працівника, із яких 39 – першого дня, 74 – другого», – сказала Людмила Тимощук.

Зараз мобільна бригада вакцинації працює в Ківерцівському, Горохівському районах та в обласній інфекційній лікарні.

Відзначимо, що вакцинація від коронавірусу розпочинається з консультації з сімейним лікарем, далі дані вносять в електронну карту, пацієнт надає згоду, а потім вводиться сама вакцина. Насамкінець за пацієнтом спостерігають 30 хвилин.

Також українці можуть записатись на безкоштовну вакцинацію від COVID-19 через додаток «Дія».

25-го лютого Волинь отримала 14 200 доз вакцини проти коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам.

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції.

3-го березня від коронавірусу вакцинували медиків у Володимирі-Волинському та в Нововолинську.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок