<

[ОНОВЛЕНО] У 19-річного юнака з Луцького району після смерті виявили коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:03 | 14.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

У ніч на 14-те квітня у селищі Торчин Луцького району в 19-річного хлопця, який мав цукровий діабет та інші супутні захворювання, після смерті ПЛР-тест показав позитивний результат на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Зазначають, що 19-ти річний юнак, який помер від коронавірусу у Торчині, мав супутні захворювання.

Як повідомив Волинь24 коронавірус у хлопця виявили вже після смерті.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк розповів виданню, що цей пацієнт – «з важким цукровим діабетом. Лікувався від діабету, від ускладнень. І рентген робили, наскільки я знаю, але в останній день піднялася температура».

Головний медик Волині зазначив, що померлий не йшов по підозрі на коронавірус.

«У нього не було ніяких симптомів, ні контактів. Зробили тест, бо всі були насторожені. Він виявився позитивним», – сказав він.

Згодом у коментарі Волинь 24 селищний голова Торчина Юрій Кревський повідомив, що 14-го квітня похоронили 19-річного юнака, у якого посмертно встановили згаданий діагноз.

«Хлопця похоронили із дотриманням відповідних вимог. Священника на похороні не було», ‒ повідомив Юрій Кревський.

Наразі у Торчині рятувальники дезінфікують центральну вулицю Незалежності, автостанцію та продовольчі магазини. Сімейний лікар та працівники правоохоронних органів встановлюють коло контактних осіб померлого.

Загалом, за минулу добу у Луцьку зареєстровано сім нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Станом на 14-те квітня в обласному центрі Волині 27 лабораторно підтверджених випадків. Є кілька сімейних вогнищ хвороби та шість підозр на COVID-19.

До слова, це вже четвертий летальний випадок від коронавірусу на Волині.

29-го березня, у віці 66 років помер відомий у Луцьку гінеколог Орест Тимчак. За словами заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак, «він помер не від коронавірусної інфекції, а від серцевого нападу. Він мав дуже багато супутніх проблем зі здоров’ям, з якими важко боротися в такому віці». Згодом стало відомо, що РНБОУ внесла луцького лікаря в офіційну статистику померлих від коронавірусу.

У водія «швидкої» Старовижівської центральної районної лікарні, який помер, 3-го квітня, ПЛР-аналіз підтвердив коронавірусну інфекцію.

11-го квітня, від коронавірусу помер 72-річний чоловік з Нововолинська.

Нагадаємо, станом на ранок 14-го квітня на Волині підтвердили 80 випадків захворювання на COVID-19, в Україні – 3 772.

Хворого на коронавірус водія «швидкої» з Нововолинська перевезли у Волинську обласну лікарню через легеневу недостатність.




коментарів: 3
  1. А чому не відкрити кримінальну справу на лікуючого лікаря? Знаючи про становище у світі не зробити тест на коронавірус, вибачте, але це злочин…..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя