<

Від COVID-19 помер голова Всеукраїнської ради церков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:07 | 5.07.2020 / Новини / , , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

В Ужгородській лікарні в суботу, 4-го липня, на 68 році життя від COVID-19 помер старший єпископ Української Євангельської Церкви, головуючий Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, Василь Райчинець.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на всеукраїнську християнську газету Слово про слово.

“Сьогодні Господь покликав до вічності Василя Федоровича Райчинця, старшого єпископа УЄЦ, Головуючого у Всеукраїнській Раді Церков і Релігійних Організацій. Висловлюємо щире співчуття рідним та церкві, якій Василь Федорович присвятив більшу частину свого життя”, – йдеться в повідомленні.

Редактор газети, пастор Анатолій Якобчук наголосив у фейсбуці, що “причина смерті – підтверджене захворювання на коронавірус”.

Співчуття родині Василя Райчинця висловив Митрополит Єпіфаній на своїй сторінці у фейсбуці.

Василь Федорович Райчинець народився 19-го жовтня 1952-го року в селі Поляна, Свалявського району, Закарпатської області, в багатодітній сім’ї проповідника. Здобув богословську освіту, паралельно здобувши музичну освіту.

У 1987-му році Василь Федорович був обраний церквою ХЄВ с. Поляна на пасторське служіння, а в 1990-му році став заступником старшого Пресвітера Союзу. В 1995-му році на черговому З’їзді Союзу ВЦХЄВ Василя Федоровича Райчинця було обрано Старшим Єпископом Союзу.

Також з 2010-го року Василь Райчинець був президентом Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер