<

Верховний суд США дозволив Трампу балотуватися у президенти

17:12 | 5.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
80
/ коментарі 2

Верховний суд США постановив, що Дональд Трамп має право знову балотуватися в президенти. Ця постанова скасувала рішення Верховного суду Колорадо, яке позбавило Трампа такого права через причетність до штурму Капітолія.

Про це пише Bloomberg, – передає Слово і діло.

Верховний суд ухвалив рішення за день до супервівторка, коли штат Колорадо та 14 інших штатів і одна територія проведуть президентські праймеріз. Верховний суд США проголосував одностайно.

Раніше Верховний суд Колорадо заборонив Дональду Трампу брати участь у праймеріз. Справу порушила група виборців із Колорадо. Вони стверджували, що Трампа слід дискваліфікувати за підбурювання своїх прихильників до нападу на Капітолій у січні 2021 року.

Подібні позови подали також в інших штатах. Однак, наприклад, у штаті Мен відклали рішення щодо заборони Дональду Трампу брати участь у праймеріз через ймовірну причетність до подій 6 січня.

Іллінойс став третім штатом, який спробував виключити імʼя Дональда Трампа з виборчих бюлетенів. Експрезидент оскаржував рішення суддів у всіх цих штатах.




коментарів: 2
  1. як так далі піде гадаю нам ще не довго зосталося… Допомогу нам піндоси уже не хочуть давати, якщо й таки й дадуть – ну на скільки її вистачить??? За А за перемоги Трампа на виборах війна завершиться за лічені дні Нажаль для тих сволочей, які те й роблять що наживаються на ній. .

    • думаю шо не зовсім все так буде.
      будуть дозовано надавати, шоб наша Нація стабільно гинула, але не програла.
      як варіант, пропоную об’явити війну не то штатам, не то якійсь Германії чи Польщі і сильного спротиву їм не робити.
      нехай путлєр стане їхньою прямою проблемою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця