<

Великі продуктові мережі України домовилися про імпорт солі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 27.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
448
/ Коментарі відсутні

У прес-службах великих продуктових мереж в Україні Fozzy Group (Сільпо, Фора, Trash! Траш!) та Auchan повідомили, що домовилися про постачання солі з-за кордону.

Держпідприємство Артемсоль, єдиний в Україні видобувач кам’яної та технічної солі, через активні бої зупинило роботу у квітні на невизначений термін: частина співробітників евакуювалися, продукцію неможливо вивозити залізничним транспортом через постійні обстріли, заявляв в.о. директора Артемсоль Віктор Юрін у коментарі Вільне Радіо, пише LIGA.net.

Окрім Артемсолі в Україні є ще один виробник солі – Дрогобицька солеварня, де видобувають продукт методом випарювання. Обсяги видобутку там значно менші.

У Fozzy Group у квітні почали закуповувати сіль у Дрогобицької солеварні, що дозволило забезпечити сіллю магазини групи, що працюють у західному регіоні країни.

“На жаль, більше альтернатив для заміни кам’яної не йодованої солі Артемсолі немає. Тому компанія збільшила обсяги закупівель солі з Італії, знайшла постачальників у Польщі, які ще два тижні тому почали відвантажувати товар”, – йдеться у повідомленні.

На першу партію солі з Румунії та Туреччини, у Fozzy Group очікують на початку і середині червня, щомісяця група закуповуватиме 200 000 тонн солі, що повністю забезпечить потреби вхідних до неї продуктових мереж.

В Auchan кажуть, що до сплеску попиту сформували запаси імпортної солі – екстра, йодованої та кам’яної – з Румунії, Польщі, і в майбутньому будуть постачання з Греції. Ціна імпортної солі – 25-30 грн (не уточнюється за яку вагу – Ред.). У деяких магазинах мережі полиці з сіллю порожні – це пов’язано з різким попитом на неї, тому співробітники магазинів не встигають виставляти товар.

“Ми розуміли, що буде така ситуація, тому ще з березня почали налагоджувати імпортне постачання. Є домовленості з постачальником із Туреччини – ціна 1 кг солі у роздробі буде до 20 грн”, – повідомили в АТБ-маркеті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота