<

Велика Британія запровадила новий пакет санкцій проти Білорусі

10:11 | 9.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

Велика Британія розширила санкції проти Білорусі через її сприяння у війні, яку росія веде проти України.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті уряду Великої Британії, пише Суспільне.

Зокрема, Велика Британія заборонила імпорт золота, цементу, деревини та каучуку з Білорусі, а також заблокувала експорт туди банкнот і банківського обладнання, товарів, технологій і матеріалів, які можуть бути використані для виробництва хімічної та біологічної зброї.

Також британські компанії зі сфери медіа та інтернет-провайдери обмежуватимуть доступ до сайтів білоруських медіа, які потрапили під санкції. Зазначається, що таке правило уже діє для підсанкційних російських ЗМІ.

“Британський уряд посилить боротьбу з обходом санкцій і обмежить доступ Білорусі до фінансових ринків Великої Британії з метою запобігти імпорту товарів з росії”, — йдеться у пресрелізі.

Також санкції запровадили проти понад 100 людей та організацій з РБ. Зокрема, заморозили кошти великих державних підприємств, які є значними джерелами доходу та іноземної валюти для режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

19 травня США розширили антиросійські санкції й додали понад 200 юридичних та фізичних осіб до списку обмежень, щоб запобігти доступу росії до товарів, необхідних їй на полі бою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота