<

Велика Британія ввела нові санкції проти постачальників військового обладнання для рф

01:47 | 9.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
31
/ Коментарі відсутні

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі 8-го серпня оголосив про введення санкцій проти 25 компаній та людей, пов’язаних із постачанням іноземного обладнання для російської армії.

Про це йдеться на сайті британського уряду, пише Громадське.

Санкції застосували проти компаній та людей з Туреччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Словаччини та Швейцарії. Зокрема до санкційного переліку потрапили:

  • 2 турецькі компанії Turkik Union і Azu International за участь в експорті до рф мікроелектроніки;
  • компанія Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC, що базується в Дубаї, за роль у постачанні дронів і компонентів для дронів до росії;
  • громадянин Словаччини Ашот Мкртичев за його участь у спробі угоди щодо постачання зброї між КНДР і росією;
  • громадянин Швейцарії Ансельм Оскар Шмукі за причетність до сектору фінансових послуг рф, насамперед як працівника московського офісу DuLac Capital Ltd.

Окрім того, нові обмеження діятимуть для представників Ірану та Білорусі:

  • іранські компанії та люди, залучені до дослідження, розробки та виробництва безпілотників для Корпусу вартових ісламської революції.
  • білоруські оборонні організації, пов’язані з виробництвом військової техніки.

Також санкції ввели проти 3 російських компаній, які імпортують електроніку, важливу для російського військового обладнання.

«Сьогоднішні знакові санкції ще більше зменшать російський арсенал і закриють мережу постачання, які підтримують оборонну промисловість путіна, яка зараз переживає труднощі», — запевнив очільник МЗС Великої Британії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота