<

Вдома чекає велика родина: історія воїна з тероборони Волині

15:21 | 11.12.2023 / Новини / /
Перегляди
2365
/ Коментарі відсутні

Пан Віктор на псевдо «Козак» служить на посаді водія евакуаційної машини у Камінь-Каширському батальйоні Волинської бригади тероборони.

Історію військовослужбовця розповідають на сторінці бригади у фейсбуці.

“Діда мого в селі Козаком називали, батько Козаком був, і я – Козак! – з гордістю розповідає Віктор Степанович. – За родинним переказом наш предок приїхав на Волинь із Запорозької Січі – із самісінької Хортиці! Закохався в дівчину-волинянку, одружився – і започаткував наш рід…”

До речі, про початок широкомасштабного вторгнення рф 24-го лютого 2022 року «Козак» дізнався… ближче до обіду.

“Справа в тому, що я працюю на лісозаготівлі – водієм вантажівки-маніпулятора. Вдосвіта поїхав на роботу – а в лісі зв’язку немає… Коли приїжджає лісничий: «Кидай роботу – війна!»”.

Вже наступного ранку пан Віктор добровольцем прийшов до військкомату. Адже мав військовий досвід – у 1989-1991 роках служив «строчку», був водієм-інструктором колісних бронетранспортерів.

На рідній Волині на Віктора Степановича чекає з Перемогою велика родина: мама Ганна Василівна, кохана дружина Ніна, двоє вже дорослих дітей і трійко маленьких онуків – Владік, Нікіта і Злата:

“Наша мета – тільки Перемога! І ми її здобудемо – заради України, заради наших родин, а ще – в пам’ять про полеглих побратимів…”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа