<

Вчителька з Ковельського району розповіла про перемогу в Радіодиктанті-2021

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 10.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
758
/ Коментарі відсутні

Вчителька української мови і зарубіжної літератури з села Комарове Ковельського району Галина Шура стала переможницею Всеукраїнського Радіодиктанту національної єдності-2021, не допустивши жодної помилки.

Торік радіодиктант жінка пропустила через хворобу, однак цього року вирішила таки долучитися до написання, розповіла Суспільному переможниця.

Про перемогу в радіодиктанті дізналася від директорки школи, в якій працює. Разом з онуком Галина Шура у записі вперше переглядала оголошення підсумків радіодиктанту. Каже, що коли почула своє ім’я в оголошенні переможця, то не повірила.

“Руки ноги затремтіли, але, думаю, я справилася, я перемогла. Мене дуже піднесло, але я ще зараз не оговталася”, – зазначила педагогиня.

Як зазначила Галина Шура, найскладнішим у диктанті був стиль тексту і темп начитування автора – письменника Юрія Андруховича.

З її слів, інколи не встигала і дописувала під час повторного читання автором тексту. Головне – почути інтонацію, розібратися з розділовими знаками, а слова можна дописати.

“І ота вставна конструкція “кожне моє, як і літо моїх ровесників пролітало”. І ось тут я відділила знак оклику, в останні секунди він мені допоміг”, – говорить переможниця радіодиктанту.

У 2017-му році педагогиня отримала диплом за бездоганне написання радіодиктанту. У родині жінки її підтримують, однак радіодиктант не пишуть. Галина Шура каже, що поки була жива мама, то диктант писали разом.

“За спеціальністю вона бібліотекар, але писала завжди зі мною. Я в школі на роботі, а вона вдома, а тоді приходили, обмірковували”, – зазначила вчителька.

Переможниця Радіодиктанту національної єдності-2021 додала, що чекає, поки підросте онук, аби навчати його і писати радіодиктанти разом.

Нагадаємо: Волинянка стала переможницею Радіодиктанту-2021.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа