<

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: підозрюваним не продовжили запобіжний захід через відвід обох суддів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 28.12.2019 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Переяславський районний суд направив матеріали справи щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова із Переяслава-Хмельницького до Київського апеляційного суду.

Про це інформує ТСН з посиланням на Громадське.

Як зазначається, тепер апеляційний суд має визначити підсудність справи, оскільки продовжувати розгляд справи у Переяслав-Хмельницькому неможливо через відведення обох суддів.

Зокрема, спочатку суддя Ігор Опанасюк задовольнив клопотання про відвід судді Ярослави Керекези, а потім сам взяв відвід, бо товаришує з підозрюваним поліцейським Володимиром Петровцем.

Термін запобіжного заходу трьом підозрюваним у вбивстві дитини спливає 31-го грудня.

Нагадаємо, 31-го травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п’яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1-го червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2-го червня поліцейським оголосили підозри – ДБР пом’якшило категорію злочину. Через кілька днів стало відомо про смерть хлопця в лікарні. 

Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув’язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув’язнення.

Звістка про “розваги” правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3-го червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Нагадаємо, БУГ повідомляв про те, що екскерівник поліції Київщини, який звільнився після вбивства 5-річного хлопчика, очолить поліцію ООС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок