<

В Yasno розповіли, коли почнуть відключати боржників від електрики

11:40 | 12.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
100
/ Коментарі відсутні

Енергопостачальна компанія Yasno має намір розпочати відключення електроенергії для заборгованих споживачів, починаючи з 29-го січня.

Генеральний директор Сергій Коваленко оголосив про це під час національного телемарафону, відповідаючи на запитання про скасування урядом мораторію на відключення комунальних послуг та нарахування пені для населення, – передає УНІАН.

“Перші відключення заплановані приблизно на 29 січня”, – підтвердив він.

Коваленко також пояснив, що боржники вже отримують повідомлення, як це вимагає урядова постанова, і що існують два види таких попереджень.

“Перший вид – це сповіщення. Ми використовуємо всі доступні методи, включаючи СМС, розсилки у Viber та інших чатах, а також телефонні дзвінки, щоб інформувати про заборгованість і просити про її погашення”, – сказав він.

Другий вид попередження, за його словами, безпосередньо передує відключенню.

“Офіційне попередження відсилається за 10 днів до відключення. Це перший етап, на якому у споживача є час на погашення боргу. Ще за 5 днів до відключення відправляється останнє попередження”, – додав гендиректор Yasno.

Він також зазначив, що не всі боржники одразу отримають офіційні попередження 29 січня.

“Ми спочатку відправляємо лише сповіщення. Боржників ми ранжуємо за сумою боргу та тривалістю заборгованості. Є боржники, які заборгували лише за один місяць, і це не вважається серйозною проблемою. Ми підтримуємо з ними зв’язок. Але є й такі, чий борг триває більше року”, – розповів Коваленко.

Він підкреслив, що відключення станеться лише після надсилання офіційного попередження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок