<

В уряді заявили, що Україна готова брати повноцінну участь у системі закупівель НАТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:34 | 16.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Україна активізувала зусилля, щоб приєднатися до послуг та партнерств Агенції НАТО з підтримки і постачання. Таким чином Україна матиме повноцінний доступ до системи закупівель Альянсу.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів за результатами зустрічей української делегації із керівництвом НАТО.

«Система закупівель Агенції НАТО з підтримки і постачання — це своєрідний натівський ProZorro. Ми переконані, що участь України у цій системі зробить сильнішою і Україну, і НАТО», — йдеться у повідомленні.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає, що таким чином Україна зможе «повноцінно інтегруватися у систему закупівель Альянсу, а українські виробники — брати участь у тендерах НАТО та продавати свою продукцію іноземним замовникам».

Також повідомляється, що заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді звернулася до високопосадовців Альянсу з проханням відрядити до України спеціалістів для проведення консультацій з користування системою закупівель, яку використовує NSPA.

«Ми плануємо провести у лютому-березні 202-го року семінар з представниками української оборонної промисловості щодо порядку безкоштовної реєстрації українських підприємств в електронному каталозі NSPA для виробників оборонної продукції», — пояснила вона.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що набуття членства в Північноатлантичному Альянсі (НАТО) та Євросоюзі залишається пріоритетом для України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота