<

В уряді розглядають можливість доставки ліків в села поштою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 3.03.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Ліки у сільську місцевість, де відсутні аптеки, можуть доставляти поштою.

Таку пропозицію озвучили під час засідання Кабінету міністрів України 27-го лютого, – передає Громадське.

«Треба додатково опрацювати це питання для того, щоб у сільській місцевості, там де немає аптек, забезпечити населення ліками», — повідомив міністр кабінету міністрів України Олександр Саєнко.

За його словами, в уряді наразі вивчають світовий досвід доставки ліків за допомогою пошти. Зазначається, що таким чином пропонують доставляти ліки, які не потребують спеціального температурного режиму.

В уряді зазначають, що розширили фінансування програми «Доступні ліки», яка з 1 січня 2019 року перейшла під порядкування Національної служби здоров’я.

На початку 2019 року в уряді анонсували запуск «електронного рецепту», за яким можна буде отримати ліки.

Раніше повідомлялось, що Міністерство охорони здоров’я планує розширити програму «Доступні ліки» препаратами з державних закупівель у 2019 році.

Програму «Доступні ліки» запровадили у квітні 2017 року. За 9 місяців минулого року було продано ліків на 614 мільйонів гривень за 14 мільйонами рецептів. На 2018 в бюджеті закладено 1 мільярд гривень для відшкодування ліків.

Щоб ці гроші використовувалися раціонально, уряд зобов’язав голів місцевих адміністрацій щомісяця звітувати як в їх регіонах реалізується програма «Доступні ліки».

Програма передбачає забезпечення необхідними ліками хворих на діабет, астму та серцево-судинні захворювання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок