<

В Україну вперше від початку повномасштабного вторгнення рф прибув глава МЗС Японії

11:02 | 9.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

9-го вересня Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші прибув з неоголошеним візитом до України.

Відео прибуття міністра оприлюднило Посольство Японії в Україні, пише Суспільне.

Раніше про візит повідомив японський уряд, передає Kyodo.

Як зазначили в уряді країни, міністр здійснює візит, щоб продемонструвати підтримку Україні на тлі російського вторгнення.

Це перший візит міністра закордонних справ Японії в Україну з моменту початку повномасштабної війни в лютому 2022 року. Раніше всі інші країни-члени “Великої сімки” відправили своїх високопоставлених дипломатів в Україну після вторгнення. Японія стала останньою, хто це зробив.

Хаяші, який минулої неділі вирушив у подорож на Близький Схід і до Польщі, проведе переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і розповість йому про плани Японії провести конференцію з метою сприяння економічному відновленню України на початку наступного року, повідомили в МЗС.

Очікується, що він також візьме участь у церемонії передачі японських автокранів, призначених для вилучення бомб, що не розірвалися.

“У цьому візиті його супроводжуватимуть представники японських компаній. Ми сподіваємося, що ці компанії матимуть можливість безпосередньо вислухати та спілкуватися з потребами відновлення та реконструкції української сторони, що стане початком поглиблення участі японських компаній у майбутній допомозі у реконструкції України”, — йдеться у повідомленні на сайті МЗС Японії.

Раніше цього тижня Хаяші відвідав Йорданію, Єгипет, Саудівську Аравію та Польщу, де провів зустрічі зі своїми колегами та їхніми лідерами.

У березні Україну з неанонсованим візитом відвідав прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Тоді він прибув до Києва для переговорів з президентом України Володимиром Зеленським напередодні саміту G-7 в Хіросімі в травні.

На зустрічі із Зеленським Кісіда пообіцяв 470 млн доларів грантової допомоги для енергетичного сектору та 30 млн доларів на постачання нелетального обладнання через фонд НАТО, а також запросив його віртуально приєднатися до зустрічі в Хіросімі.

Зеленський особисто відвідав саміт G-7 у Японії в день його закриття. Тоді лідери провідних демократій пообіцяли підтримувати Україну стільки часу, скільки буде потрібно на тлі незаконної агресивної війни Росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота