<

В Україні викрили шахраїв, які ошукали громадян Чехії на 56 млн гривень

18:14 | 30.09.2024 / Новини / /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

Українські та чеські правоохоронці за підтримки Євроюсту провели спецоперацію та припинили діяльність мережі колцентрів в Україні, яка ошукала громадян Євросоюзу на майже 56 млн гривень.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, у 2023 році українець організував мережу колцентрів. До неї він залучив жителів кількох регіонів України та іноземців, які володіли чеською й іншими мовами для спілкування з “клієнтами”.

“Представники колцентрів телефонували їм під виглядом працівників банку та повідомляли про злам банківських рахунків. Вони пропонували тимчасово переказати кошти на інші “безпечні рахунки” або придбати криптовалюту за вигідним курсом. Під час дзвінків використовували так звану заміну телефонного номера. У такий спосіб у потерпілих складалося враження, що їм телефонують зі служби підтримки банку”, — розповіли в Офісі генпрокурора.

Наразі члени спільної слідчої групи задокументували обставини шахрайського заволодіння коштами понад 100 громадян Чехії на загальну суму понад 30 млн чеських крон, що еквівалентно майже 56 млн грн.

“За результатами комплексу заходів правоохоронці затримали трьох іноземних громадян – членів злочинної організації, яких розшукували чеські компетентні органи через міжнародні канали Інтерполу”, — йдеться у повідомленні.

Там також розповіли, що під час обшуків на території Кіровоградської, Дніпропетровської та Київської областей вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, банківські картки та інші речові докази, зокрема готівкові кошти у сумі понад 68 тисяч доларів США, а також євро і гривні, якими заволоділи учасники злочинної організації.

Наразі проводяться подальші слідчі (розшукові) дії з метою встановлення обставин вчинення злочинів. За їх результатами вирішуватиметься питання щодо повідомлення усім причетним про підозру.

“Трьох затриманих іноземців, які вчиняли кримінальні правопорушення на території України, видано на запит компетентних органів Чеської Республіки у порядку екстрадиції”, — додали в ОГПУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Вересня, Понеділок