<

В Україні від російських обстрілів загинули двоє іноземних волонтерів

11:19 | 11.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
160
/ Коментарі відсутні

9-го вересня у Донецькій області в районі міста Часів Яр від обстрілу росіян загинули двоє волонтерів з Іспанії та Канади.

Як пише Бабель з посиланням на El Mundo, це сталося дорогою до Бахмута. Четверо волонтерів автівкою їхали зі Словʼянська до Іванівського, аби поспілкуватися з постраждалими від обстрілів мешканцями та оцінити їхні потреби.

Попередньо, на дорозі за 8 км від Іванівського в автівку поцілила російська протитанкова керована ракета. Загинули канадієць Ентоні Ігнат та іспанка Емма Ігуаль. Ще двоє волонтерів – німець Рубен Мавік і швед Йохан Матіас Тир – мають тяжкі осколкові поранення та опіки.

Загибель іспанки підтвердив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, але її імені він не назвав. Раніше організація Road2Relief («Дорога допомоги»), яку очолювала Ігуаль, повідомила про смерть канадійця, а статус Ігуаль називала «невідомим».

Президент Володимир Зеленський підтвердив загибель двох іноземних волонтерів. Він вважає, що це підтверджує, наскільки близькою є війна проти України для світу.

«Поблизу міста Часів Яр на Донеччині російські терористи вдарили по машині волонтерів. Пряме влучання з ПТРК. Станом на цей час точно відомо, що загинув канадієць Ентоні Ігнат. На жаль, імовірно, теж загинула іспанка Емма Ігуаль. Мої співчуття рідним. Ще двох волонтерів доправлено в лікарні Дніпра. Це громадянин Німеччини Мавік Рубен і громадянин Швеції Йохан Матіас, їм надають допомогу», – сказав президент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя