<

В Україні створять новий правопис кримськотатарської мови

08:04 | 1.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

За рішенням Кабміну для кримськотатарської мови розроблять правопис з використанням алфавіту на основі латинської графіки.

Про це повідомили на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Рішення щодо розробки правопису стало результатом роботи засідання Національної комісії з питань кримськотатарської мови, які проходять під співголовуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Розробити новий правопис доручено Державній службі з етнополітики та свободи совісті й МОН. Ця наукова робота буде здійснюватися за участю Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також Меджлісу кримськотатарського народу.

Правопис має бути розроблений з використанням алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки, затвердженого Урядом у 2021 році.

Після розроблення правопис має бути розглянутий Національною комісією з питань кримськотатарської мови та переданий на затвердження Кабміну.

«Використання латинського алфавіту полегшить вивчення кримськотатарської мови як етнічними кримськими татарами, так і всіма охочими», – зазначили в Мінреінтеграції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя