<

В Україні розпочали збір на перший у світі флот морських дронів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 11.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
139
/ Коментарі відсутні

11-го листопада Володимир Зеленський оголосив про збір коштів на формування спеціального морського флоту, що складатиметься зі 100 морських дронів українського виробництва.

Один апарат коштує 10 мільйонів гривень. За один день планують зібрати кошти на 10 безпілотних надводних апаратів за допомогою платформи “UNITED24”, – повідомляє голова Мінцифри Михайло Федоров у телеграм.

Це унікальна і засекречена українська розробка. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв’язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною. А також — наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і декілька особливих сюрпризів для наших ворогів.

Маленькі та швидкі дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів. Подібні безпілотники вже показали себе в бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту “Адмірал Макаров”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок