<

В Україні пошкоджено всі блоки на двох ТЕС, деякі повністю зруйновано, – ДТЕК

05:04 | 29.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
264
/ Коментарі відсутні

Під час російської атаки на енергооб’єкти 22-го березня на Ладижинській та Бурштинській теплоелектростанціях, що на Вінниччині та Івано-Франківщині, зазнали руйнувань усі енергоблоки.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в інтерв’ю Економічній правді, пише Громадське.

За його словами, рівень пошкоджень різний: деякі блоки повністю зруйновані, деякі — на половину. Загалом українська енергетика втратила 50% генераційних об’єктів електроенергії.

Виконавчий директор ДТЕК також зазначив, що ремонт може тривати від пів року до 2 років. Сахарук зазначає, що один-два блоки можуть почати роботу раніше.

«Поступово будемо відновлювати. Після дефектації стане зрозуміло, якого обладнання не вистачає. Зараз критично необхідні трансформатори. Нам потрібно близько десяти одиниць», — розповів він.

Нагадаємо, уночі та зранку 22-го березня росіяни завдали масованого удару по енергооб’єктах у низці регіонів України. Сили ППО збили 92 повітряні цілі зі 151. У Харкові внаслідок обстрілів була найскладніша ситуація — там росіяни намагалися уразити абсолютно всі енергооб’єкти, які живлять місто. Окрім цього, окупанти вдарили по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС.

Також він закликав завчасно підготуватися до можливого повторного зникнення світла: зарядити павербанки, зробити запаси питної та технічної води, а також їжі.

Окрім Харкова, пошкодження об’єктів енергоінфраструктури зафіксували у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Там сталися аварійні відключення електроенергії, у деяких областях вводили графіки. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя