<

В Україні порівнюють відібрані у родичів ДНК-зразки – 2100 загиблих лишаються неопізнаними

11:36 | 14.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

За кожним фактом безвісти зниклої людини розпочато кримінальне провадження і проводяться слідчі дії.

Як передає Укрінформ, про це розповів в інтерв’ю Цензор.НЕТ перший заступник голови Національної поліції – очільник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

«З початку повномасштабної війни до поліції надійшло повідомлення про зникнення безвісти 51 тисячі громадян і 35% знайшли живими. Інші – а це як військові, так і цивільні, – поки що перебувають незрозуміло де», – сказав він.

За словами посадовця, за кожним фактом безвісти зниклої людини розпочато кримінальне провадження і проводяться слідчі дії.

Цуцкірідзе розповів, що правоохоронці порівнюють ДНК-зразки, які були відібрані у родичів безвісти зниклих, зі зразками тіл, які доставляються в Україну з росії під час обмінів, а також ексгумуються на деокупованих територіях. На даний час 2100 загиблих людей залишаються неопізнаними, зазначив він.

Очільник Головного слідчого управління розповів, що під час роботи з близькими і родичами зниклих безвісти правоохоронці зіштовхнулися з проблемою, коли не можуть відібрати їхні зразки ДНК через те, що вони перебувають за кордоном.

У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ у співпраці з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти осіб розпочало закордонну компанію з відбору біологічного матеріалу у громадян, які розшукують рідних в Україні й не мають можливості повернутися. Наразі заявки на здачу зразків ДНК подали сотні українців, котрі проживають за кордоном.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота