<

В Україні напрацюють словник «небажаної» лексики та критерії неприпустимої до поширення в медіа інформації

11:18 | 3.08.2023 / Новини / /
Перегляди
109
/ Коментарі відсутні

В Україні хочуть «створити інформпростір без дискримінації та стереотипів», тому планують укласти словник «небажаної» лексики.

Він міститиме рекомендації щодо висвітлення «чутливих тем», повідомила Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми маємо формувати медіапростір, вільний від дискримінації, фіксацій образливих та некоректних стереотипів і мови ворожнечі стосовно будь-яких громадян країни за багатьма ознаками», – заявила вона.

Ольга Герасимчук додала, що словник міститиме рекомендації щодо толерантного висвітлення чутливих тем та інформації про деякі спільноти – етнічні, національні, ЛГБТІК, людей з інвалідністю, ветеранських тощо.

Для цього проведуть низку зустрічей з представниками цих спільнот.

«Готуються меморандуми із означеними спільнотами – ця робота викликала неабияку громадську підтримку. Результатом цих зустрічей має бути напрацьований словник «небажаної» лексики і критерії до інформації, яка є недопустимою, а також спільна просвітницька робота для медіа», – наголосила голова Нацради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа