<

В Україні готують масове скорочення виплат для переселенців

13:04 | 3.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
249
/ коментарі 2

У 2024 році зменшиться кількість внутрішньо переміщених осіб, які отримують грошову допомогу від держави.

Про це написав уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у фейсбуці.

Омбудсман розповів, що, згідно зі змінами до законодавства, з 1 лютого грошову допомогу отримуватиме понад 170 тисяч ВПО, у той час як зараз її отримує 2,6 млн ВПО з офіційно зареєстрованих понад 4,9 млн осіб.

«Як омбудсман України, я не погоджуюся зі змінами, й озвучив цю проблематику на слуханнях у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів», – заявив Лубінець.

Він погоджується з тим, щоб припинити виплати ВПО, які перебувають за кордоном, адже їм допомагає та держава, у якій вони тимчасово проживають. Однак Лубінець виступає проти того, щоб лишити допомоги переселенців, які мають на рахунку більше 100 тисяч гривень, адже ці гроші можуть мати родичі українських військових, які в полоні чи зникли безвісти.

Крім того, на слуханнях у Комітеті посадовець наголосив, що Мінсоцполітики своєчасно не закупили бланки посвідчень осіб з інвалідністю. Замість 107 тисяч є лише 64 тисяч одиниць бланків, що не покриває потреби. Також під час слухань комітету лунало питання отримання соціальних послуг у громадах, питання безбар’єрності, зокрема у МТП, забезпечення громадян реабілітаційними послугами.

У коментарях під постом Лубінця українці теж обурюються скороченню кількості ВПО, які отримуватимуть грошову допомогу від держави.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця