<

В Україні готують до відкриття один з цивільних аеропортів

16:40 | 16.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
678
/ Коментарі відсутні

В Україні ще до завершення війни, ймовірно, відкриють один з цивільних аеропортів.

Про таку можливість заявив керівник офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Інституті Хадсона в рамках своєї поїздки до США, – пише Економічна правда.

Єрмак у своєму виступі не назвав аеропорт та конкретні часові рамки для його відкриття.

Водночас, за інформацією джерел УП, ідеться про одне з міст на заході України. Аеропорт готуються відкрити ще до завершення війни.

У своєму виступі Єрмак також зупинився на питанні посилення українського ППО.

«України потрібна надійна парасолька. Ми вже працюємо над цим з нашими партнерами», – заявив він.

«Це ознака того, що наближається переломний момент у війні. Наступний рік стане вирішальним у цьому відношенні», – наголосив Єрмак.

Нагадуємо:

Польоти цивільної авіації в Україні були повністю закриті 24 лютого 2022 року. Раніше серед можливих міст, звідки можуть відкрити польоти, називалися аеропорти у Києві, Львові, Одесі та Ужгороді. Про готовність відновити польоти заявляли, зокрема, в авіакомпанії Ryanair. Більше того, за інформацією компанії, перші авіарейси з України найімовірніше запустять до кінця 2023 року з трьох міст.

Також, про готовність відновити рейси в Україну заявляла польська LOT та українська авіакомпанія Air Ocean Airlines. При цьому остання називала аеропорт Ужгород. Водночас у Повітряних силах влітку скептично ставилися до заяв про можливість відновлення польотів цивільної авіації в Україні до припинення війни. А міжнародний аеропорт “Бориспіль” готовий розпочати приймати літаки не раніше, ніж за місяць після закінчення війни.

Нагадуємо також, що минулого тижня Росія вдарила балістичною ракетою “Іскандер М” в район аеропорту “Бориспіль”. Ракету збила система ППО. Проте уламки впали на кілька житлових будинків.

У серпні над Україною попри закритий авіапростір пролетів пасажирський літак з Норвегії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця