<

В Україну за підробними документами намагалися ввезти китайські маски на 8,5 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:24 | 16.10.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У міжнародному аеропорту “Бориспіль” митники вилучили понад 2 млн медичних масок вартістю понад 8,5 млн гривень, які намагалися ввезти до України за підробленими документами та за заниженою вартістю в 11 разів. 

Про це інформує пресслужба Київської митниці Держмитслужби.

Зазначається, що вантаж, загальною вагою в сім тонн, прибув до України авіарейсом з Китаю і був розміщений на складі тимчасового зберігання в аеропорту “Бориспіль”. Одержувачем значилося підприємство з Хмельницької області.

Під час митного оформлення в Київській митниці представник компанії-імпортера надав комерційні документи на маски і вказав вартість вантажу у 28 тисяч доларів.

Митники, проаналізувавши цю зовнішньоекономічну операцію та надані документи, провели додатковий огляд, під час якого на одній з пакувальних коробок виявили прикріплені оригінали документів з мокрими печатками: інвойсу на суму 300 тис. доларів та пакувального аркуша до інвойсу на адресу підприємства-отримувача вантажу. Тоді й з’ясувалася відмінність у вказаній ціні вантажу. 

Під час порівняння інвойсів, виявленого під час митного огляду та наданого імпортером як підставу для митного оформлення, встановлено суттєву відмінність лише за однією ознакою – вартістю товару. Таким чином, підприємство намагалось використати підроблений інвойс, занизивши вартість вантажу майже в 11 разів, що могло б призвести до втрат у бюджеті.

За цим фактом Київська митниця склала протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. Товар, вартістю понад 8,5 мільйона гривень, вилучено. Матеріали справи будуть скеровані до суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок