<

В Україні з 1 серпня зросте ціна на передачу електроенергії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:49 | 13.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
15
/ коментарів 13

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з 1-го серпня збільшить тариф Укренерго на передачу електроенергії на 54,6%.

Як повідомляє пресслужба НКРЕКП, таке рішення вимушено ухвалили 11 липня, оскільки компанії треба погасити заборгованість перед виробниками “зеленої енергетики”.

Зазначається, що з 1-го серпня тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн/МВт·год, а тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління становитиме 24,75 грн/МВт∙год (без урахування податку на додану вартість).

“НКРЕКП усвідомлює, що такий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії є обтяжливим для споживачів електроенергії та може негативно відбитися на конкурентоспроможності української промисловості, проте вимушена прийняти зазначене рішення відповідно до вимог законодавства України для забезпечення цілісної, збалансованої роботи НЕК “Укренерго”, ДП “Гарантований покупець”, ДП “НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ”, ПрАТ “Укргідроенерго” та якнайшвидшого врегулювання проблемних питань в електроенергетичній сфері”, – заявили Нацкомісії.

При цьому проєкт рішення до засідання комісії передбачав зростання тарифу до 327,97 грн/МВт-год, а початковою пропозицією було довести тариф до 604,51 грн/МВт-год. 

Нині тариф на передачу електроенергії в Україні становить 155,4 грн/МВт-год (без ПДВ). Останній раз його підвищували у січні 2020 року.




коментарів: 13
  1. Борги перед виробниками зеленої енергетики. Коротше. Це Привіт нам від Ахметова, як завжди

  2. Це просто ж..па. !!!! Я давно не миг зрозумити-навищо держава купуе у зеленого тарифу по 5-6грн.за кВт.????коли для простого народу-1.68грн.за кВт.Це ж идиотом треба бути щоб зрозумити що це ж..оп. Вони пиднимають цину для населення-щоб погасити заборгованисть перед зеленим тарифом.Тому виникае питання-а чому неопустити з 5-6грн. до 1грн.-а для населення по 1.68грн?????
    -Так що готуйтесь!!!!! скоро будем платити по 5-6грн.Раз вони так рахують
    -Готовтесь скоро простои зарплати точно не хватить ТИЛЬКИ ЗА ОДНУ КОМУНАЛКУ!!!!

      • Я маю на увазі. Коли я відкриваю статтю і читаю “заборгованість перед виробниками зеленої енергетики” то зразу мені в уяві – Привіт, а ми вже тут вас усіх “маємо”
        Але це все прогнозовано і передбачувано, я ще 2 місяці тому знав що тарифи підуть вгору, це коли почали відмовлятись від дешевої ядерної енергії на кор исть дорогої зеленої.
        Влада така смішна, що вже навіть не приховує, що виконує замовлення
        Це як із землею. Закон прийняли про продаж, а тепер треба обкласти таким податком власника, щоб той був щасливий позбутися її. Це все так банально, просто і передбачувано аж тошнить від цього

    • Офіс президента керує,а там всі засіли хто був при Петі,Вовкі казочки розказують.

  3. Зе-це марионетка.Вин навить и не знае про це!!! Тай йому це не интересно!!!
    -Винпродав свою хату пид Киевом.(и за ци гроши купив у Лондони.шоб туди свалити!!!!) А пока пересилився на держ.дачу(де живе за наши гроши.и комуналка його не обходить-ЛОХИ ЗАПЛАТАТЬ!!!!)

  4. лохи соціалізм на жвачку і джинси поміняли. Вважали, шо все залишиться як було тільки жвачки добавиться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота