<

В Україні розширять «пакунок малюка»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:48 | 31.01.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Починаючи з лютого вміст “пакунку малюка” буде розширений за рахунок приватних компаній.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду, – повідомляє УНН.

“Пакунок малюка” формувався на основі опитування молодих мам, а перелік речей буде розширено з лютого 2019-го року. Хочу доповісти урядові, що зараз з ЮНОПСом (управління з обслуговування проектів ООН – ред.), який в нас забезпечує “пакунки малюка”, ведуть перемовини ряд компаній, які пропонують безкоштовно в цей пакунок додати ще певні речі, які потрібні новонародженим дітям”, – зазначив міністр.

За його словами, ця послуга була введена ще в вересні минулого року, і наразі нею можуть скористатись всі молоді родини, в яких народжується дитина.

При цьому він додав, що грошова допомога при народженні складає 41 тисячі гривень, 10 тисяч із яких виплачуються одразу після оформлення документів, а решта суми – рівними частинами (по 860 грн) протягом наступних 36 місяців.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Кабінет міністрів ухвалив постанову “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 20 червня 2018 р. № 512”, відповідно до якої удосконалено порядок надання одноразової допомоги у вигляді “пакунку малюка”.

Протягом минулого року понад 100 тисяч українських родин отримали “пакунок малюка” після народження дитини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя