<

В Україні припинили дію «карантину вихідного дня» та напрацьовують план можливого локдауну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:46 | 2.12.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів України не буде продовжувати дію «карантину вихідного дня» та наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 2-го грудня, – передає Громадське.

Шмигаль нагадав, що з середини листопада була запроваджена альтернативна модель локдауну – “карантин вихідного дня“. Стосовно його позитивних наслідків прем’єр зазначив, що на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого.

Він додав, що, згідно з законом, Кабмін повідомить про рішення щодо можливого посилення карантину за 7 днів до його запровадження.

Для цього уряд проводить наради та консультації з представниками місцевої влади. Так, за словами Шмигаля, голови міст обласного значення та керівники ОДА підтримали повну заборону або введення часткових обмежень на проведення святкових ярмарків.

Також майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів. А 60% представників органів місцевого самоврядування підтримують встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування.

А до цього в Україні діятимуть обмеження, що були запроваджені у “помаранчеві зоні” карантину.

“І на вихідні і в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни“, – зазначив Шмигаль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя