<

В Україні почалася виборча кампанія: хто вже заявив про свою участь?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:31 | 24.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 3

24 травня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія — партії можуть реєструватися для участі у позачергових виборах Верховної Ради, призначених президентом Володимиром Зеленським. Обирати новий парламент Україна буде 21 липня.

Хто з політичних партій уже заявив про свою участь та хто ще думає про об’єднання? – запитує і відповідає Громадське.

Парламентські партії

У партіях двох великих гравців української політики «Блоці Петра Порошенка» та Всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина» заявили, що готові до позачергових виборів. А чинному парламенту Юлія Тимошенко побажала «піти красиво».

Самостійно на вибори йде Об’єднання «Самопоміч». У новому списку партії, за словами Садового, буде 70% нових облич.

Іде на вибори також «Народний фронт» («щоб боротися за курс і майбутнє») та «Радикальна партія Олега Ляшка». Остання, за словами свого лідера, «щоб перемагати».

Іде на вибори й «Опозиційний блок». За словами депутата Дмитра Колеснікова, у партії немає популістів, а є досвідчені професіонали — і вони «готові відновлювати мир».

Партія Зеленського

Президентська партія «Слуга народу» піде на вибори з радником Зеленського та екс-спікером його передвиборчого штабу Дмитром Разумковим. Саме цій партії соціологічна група «Рейтинг» прогнозує 43,8% голосів громадян, які підуть на вибори та вже визначилися з вибором.

Партії екс-кандидатів у президенти

Очолювана Анатолієм Гриценком «Громадянська позиція» на вибори йде з трьома партіями — «Народний контроль», «Рідна країна» та «Європейська партія України». Як зазначив Гриценко, партії йдуть разом формувати «новий парламент і новий уряд на нових цінностях — професійності, чесності й нульової толерантності до корупції». Об’єднання з партіями, які нині є в парламенті, Гриценко виключає.

Піде на вибори й партія Ігоря Смешка «Честь і сила». Як заявляє сама партія, вона хоче «повернути повагу до законів України, змусити виконавчу та судову гілки влади поважати чинну Конституцію і забезпечити імплементацію її положень у норми прямої дії поточного судочинства в Україні».

Партія Вакарчука й ті, хто можуть піти з нею на вибори

Новостворена партія Святослава Вакарчука «Голос» запропонувала піти разом на позачергові вибори партії «Сила Людей». Сама ж «Сила людей» (від якої на президентські вибори йшов Дмитро Гнап) вже встигла підписати меморандум про співпрацю з «Українською Галицькою партією» і «Демократичною сокирою».

Якщо Вакарчук пройде до Ради, то більшість свого часу присвятить політиці, утім концерти інколи також даватиме.

На думку заступника директора соціологічної служби «Рейтинг» Любомира Мисіва, партія Вакарчука забирає рейтинги в партій Порошенка та Гриценка.

Також про об’єднання демократичних сил думає «Демократичний альянс».




коментарів: 3
  1. novoje lico Poroshenko Vakarchuk ! uzhe napelsja ,pevun ! Sadovogo,Ljashko ,Vakarchuka i prihlebatelej nado gnat v tri shei !Ljudi ! Delajte chto~nibud ! Dumajte !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця