<

В Україні підвищать пенсійний вік для жінок: хто працюватиме довше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 12.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Жінкам підвищать пенсійний вік від 1-го квітня цього року згідно із законом «Про обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування».

Про це розповіли в Сніданку з 1+1, – пише ТСН.

Пенсійний вік зросте з 59,5 до 60 років. Нововведення зачепить саме тих українок, які виходитимуть на заслужений відпочинок саме від квітня. Жінки, які народилися у період від 1 жовтня 1960 року до 31 березня 1961 року, зможуть отримати виплату за старими правилами.

Рішення про поетапне підвищення пенсійного віку ухвалили у 2011 році. Згідно з ним, щороку вимога до віку жінок збільшується на пів року. Цьогоріч відбудеться останній етап підвищення.

Утім, для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, потрібно виконати вимогу щодо стажу. Щорічно вона збільшується на 12 місяців, до 2028 року. Зараз потрібно мати щонайменше 28 років стажу.

До слова, у 2021 році в Україні планується запровадити накопичувальну пенсійну систему. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на форумі “Україна 30.

За його словами, введення накопичувальної пенсійної системи має не лише забезпечити гідну пенсію всім українцям в майбутньому, а й є елементом інвестиції в економіку.

“Ми будемо рухатися у напрямку створення накопичувальної системи. На сьогодні, я вже про це говорив, солідарна пенсійна система вичерпує себе як та система, яка дає можливість отримати достойні пенсії. Тому запровадження накопичувальної системи має під собою дві основи. Це, по-перше, забезпечення достойних пенсій нашим громадянам у майбутньому та нам усім і це елемент інвестиції в економіку, тому що накопичувальна пенсійна система – це один з інвесторів у тих економіках, де вона існує… Впевнений, що цього року ми всі побачимо вже запровадження законодавства і запровадження такої накопичувальної системи в Україні”, – заявив Шмигаль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер