<

В УГКЦ не благословлятимуть одностатеві пари

08:04 | 24.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
174
/ коментарі 2

18-го грудня Папа Римський Франциск затвердив декларацію Fiducia supplicans. Вона дозволяє священникам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчання або будь-які шлюбні обряди.

Ця декларація не має правової сили для вірян УГКЦ. Вона стосується латинської, а не східних католицьких церков, заявив глава УГКЦ блаженніший митрополит Святослав, пише УП. Життя.

«Декларація не розглядає питання католицької віри чи моралі, у ній не подано жодних приписів Кодексу канонів для східних церков та не згадано східних християн», – зазначив він.

За його словами, поняття «благословення» в УГКЦ та латинській церкві є відмінними. У візантійському обряді воно означає схвалення, дозвіл чи навіть наказ.

«Очевидно, що благословення з боку священнослужителя завжди має євангелізаційний і катехитичний вимір, тому в жодному разі не може суперечити вченню католицької церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком та жінкою», – йдеться у заяві.

Також митрополит Святослав вважає, що треба уникати двозначних жестів, висловлювань і понять, які можуть викривити чи спотворювати Боже слово та вчення церкви.




коментарів: 2
  1. світ потихеньку котиться до того місця, яке головний папа наказав підневільним попáм “благословляти”.
    ужас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя