<

В РНБО назвали головну мету ракетних атак росіян на Одесу та область

19:16 | 23.07.2023 / Новини / /
Перегляди
152
/ Коментарі відсутні

Ракетний терор Одеси – це нейтралізація відновлення «зернового коридору», Україна обізнана про плани росіян і відреагує належним чином.

Про це написав секретар РНБО Олексій Данілов у фейсбуці.

«Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування «зернового коридору».

За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи», – йдеться у повідомленні.

Данілов впевнений, що росіяни хочуть примусити Захід до відновлення експорту російського аміаку та зняття частини санкцій.

«Своєю чергою знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування «зернового коридору», має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей. План – поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї «енергетичної наддержави» Путін хоче стати «зерновою над імперією», – зазначив секретар РНБО.

Україна розуміє і обізнана про ці наміри, належним чином відреагує і насамперед повною мірою відповість на вбивства і руйнування.

Світ і Захід мають проявити твердість і непорушність і дати свою достойну відповідь кремлівському щуру, яка має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського «зернового коридору» під гарантії міжнародної безпеки».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя