<

В оновленій святині лунатиме молитва, а не проголошуватимуть прокляття — в.о. намісника Лаври

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 3.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
455
/ Коментарі відсутні

Виконувач обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Православної церкви України, архімандрит Авраамій заявив: те, що відбувається навколо монастиря — це не протистояння держави та релігії, не порушення свободи, а звільнення святині від впливу ворожої російської держави.

Про це він зазначив у своєму зверненні, опублікованому на сайті ПЦУ.

Отець Авраамій висловив жаль, що 1 квітня, у свято Похвали Пресвятої Богородиці, братія не змогла вшанувати Божу Матір молитвою. А втім, він переконаний, що невдовзі в оновленій обителі «знову звучатиме молитва, а не оголошуватимуть прокляття, буде мир, а не збурення і протистояння». 

«Заради святинь Лаври, заради молитви біля наших Отців Печерських ми довго терпіли. Бо ми не бачили альтернативи. Але зараз нова канонічна реальність існування визнаної Помісної Церкви та рішення української держави надають нам можливість обрати — і я свій вибір зробив», — наголосив він.

В.о. намісника Лаври додав, що залишається в монастирі, «щоби далі служити Богу і Церкві». Він закликав ченців «між Богом і самозваним “третім римом” обрати Бога».

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 29 березня призначив виконувати обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрита Авраамія (Лотиша). Він перейшов з Української православної церкви московського патріархату.

Як розповів митрополит Білоцерківський, речник Священного синоду ПЦУ митрополит Євстратій, отець Авраамій був одним з учасників Духовного собору — своєрідного «уряду» Лаври, ризничним, тобто опікувався підготовкою та проведенням богослужінь.

Владика Євстратій наголосив, що отець Авраамій «був пошанований за своє служіння і працю нагородами». Наприклад, у січні цього року настоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій надав архімандриту Авраамію найвищу нагороду для священника в УПЦ МП — «другий хрест».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота