<

В окупованому Росією Криму «свідку Єгови» з Джанкоя загрожує 7 років в’язниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 26.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
26
/ коментарі 4

Прокуратура в анексованому Криму запросила для Сергія Філатова з Джанкоя сім років в’язниці за організацію забороненої в Росії релігійної організації «Свідки Єгови». 

Про це інформує Крим.Реалії.

Засідання суду відбулося у вівторок, 25 лютого, в підконтрольному Кремлю Джанкойському районному суді.

Філатов висловився: “Сьогодні проходили дебати сторін. І прокурор попросив сім років за нібито “екстремістську діяльність”. Тобто за віровчення, за те, що людина вірить в Бога. Немає складу злочину, немає провини. Надумано все. Кожен, хто тут стоїть, теж може постраждати”.

Адвокат Олег Захарчук повідомив: “Має місце фальсифікація доказів у справі з самого початку. Звинувачення базується тільки на припущеннях, здогадах. Очевидні порушення норм російського законодавства, норм міжнародного законодавства…

Звісно, ми будемо домагатися відновлення порушених прав і свобод як Філатова, так і всіх “Свідків Єгови” не тільки в Джанкої, а й у Росії…Будемо звертатися в ЄСПЛ…”.

Засідання у підконтрольному Кремлю Джанкойському районному суді провели в закритому режимі за клопотанням сторони обвинувачення. 

Офіційних коментарів представників російської прокуратури Криму з цього приводу поки не було.

Наступне засідання призначене на п’ятницю, 28 лютого. Цього дня Захарчук повинен виступити з останнім словом.

Раніше повідомлялося, що Сергій Філатов – батько чотирьох дітей, він «переїхав до Криму з Херсона в зв’язку з тим, що потрібно було доглядати за хворою дочкою».

Переслідування «Свідків Єгови» в Росії та Криму

Російський Верховний суд у 2017 році визнав екстремістською релігійну організацію «Свідки Єгови» і заборонив її діяльність в Росії. Також діяльність цієї організації заборонена в анексованому Криму.

Співробітники ФСБ Росії неодноразово проводили на території півострова обшуки і затримання підозрюваних в участі в релігійній організації «Свідки Єгови». За даними правозахисного центру «Меморіал», в Росії кілька десятків прихильників цієї релігійної організації зазнали кримінального переслідування.

У серпні 2018 року правозахисний центр «Меморіал» визнав політв’язнями 29 прихильників релігійної організації «Свідки Єгови», обвинувачених у Росії в екстремізмі.




коментарів: 4
  1. Маразм, ідіотизм, цинізм, це і є рускій мір. Я не розумію тих людей які прагнуть щоб він і до нас прийшов.

  2. хе-хе, “свідки” в рашке заборонені, так в чому питання ? Маразм, ідіотизм, цинізм – це декомунізація, яка бреше про все і ні слова правди.

  3. Русскій мір тут ні до чого. Свідки Єгови заперечують державу як факт .Не ходять на вибори, не служать в армії ітд. в той же час пенсію дай субсидію дай … І хабар дадуть і сбрешут якщо треба дуже буде А потім будуть розмовляти про БІБЛІЮ.Просто у нас ще не доперло що це загроза країні .а там вже прозріли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя