<

В ОК «Південь» відреагували на заяви про просування ЗСУ на Херсонщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 23.04.2023 / Новини / /
Перегляди
312
/ Коментарі відсутні

Щоб подолати таку перешкоду як річка Дніпро, військові мають провести складну роботу, яка вимагає інформаційної тиші. Так в оперативному командуванні «Південь» відреагували на заяви, що ЗСУ могли просунутися на Херсонщині.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зробили висновок, що українські військові станом на 22 квітня зайняли позиції на східному (лівому березі) Херсонської області, із повідомлень російських військових блогерів.

В ISW вважають, що російські війська можуть не контролювати територію в районі річок Конка та Чайка.

російські військові блогери заявили, що українські військові утримують позиції на східному березі Херсонської області протягом тижнів, встановлюють стабільні лінії постачання до цих позицій і регулярно здійснюють вилазки в цьому районі. Це вказує на відсутність російського контролю над цим районом, пише ISW.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в етері єдиного телемарафону прокоментувала це повідомлення.

«Я дуже хочу, щоб всі зрозуміли, що дуже складна робота триває, коли треба подолати таку перешкоду як Дніпро, наприклад. Коли лінія фронту проходить такою широкою, потужною річкою. Тому умови військової операції вимагають інформаційної тиші до тих пір, поки це не буде достатньо безпечно для наших військових. Тому тут треба набратися терпіння і навіть найкращим студентам Інституту вивчення війни також», — сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що інформація має бути сприйнята, зокрема, як зброя.

«Всі чекають добрих новин, і вони їх обов’язково дочекаються. Але давайте домовимося: ці новини мають добрими для якомога більшої кількості наших військових», — сказала Гуменюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця