<

В НАТО визнали злочини рф проти України геноцидом, а режим у росії рашизмом

17:32 | 22.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а режим в рф – рашизмом.

Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО, народний депутат Єгор Чернєв у фейсбуці, пише УНН.

“Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а терористичний режим в рф – рашизмом. Одностайно. На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися прийняття надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки”, – написав Чернєв.

Окрім того, з його слів, ПА НАТО закликала уряди своїх країн “відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО”.

Він назвав це нашою дипломатичною перемогою і додав, що «всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані».

“Там є і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого”, – зазначив Чернєв, зауваживши, що за “прямі та чіткі” формулювання “довго боролися”.

“Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами”, – підсумував Чернєв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя