<

В Литовезькій громаді відремонтують центр допомоги жертвам насильства за 2,6 млн грн: мешканці обурюються вартістю

16:31 | 26.10.2023 / Іваничі, Новини / , , , /
Перегляди
521
/ коментарі 2

В Литовезькій громаді збираються ремонтувати центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Для цього виділили понад 2 мільйони 695 тисяч гривень. І вже навіть провели відповідний тендер, аби визначити, хто саме його робитиме.

Про капітальний ремонт денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі з кризовою кімнатою, повідомила депутатка Тетяна Кукоба на своїй сторінці у фейсбуці. Він знаходиться в адміністративній будівлі села Заболотці.

Її обурила вартість ремонту – 1 мільйон 380 тисяч 554 гривні. Частина цих коштів, за її словами, – державна субвенція. Інша – співфінансування з місцевого бюджету.

Зауважимо, що відповідно до інформації на prozorro тендер відбувся ще 13-го вересня. І перемогу здобув ФОП Ткачук Іван Олександрович. Тож саме він ремонтуватиме кризову кімнату.

До того ж, аби зробити капітальний ремонт центру соціально-психологічної допомоги, чомусь провели відразу дві тендерних процедури. Інша вартує 1 мільйон 314 тисяч 886 гривень. Перемогу в цьому аукціоні також здобув ФОП Ткачук Іван Олександрович.

Тож виходить, що ремонт кризової кімнати обійдеться аж у 2 мільйони 695 тисяч 440 гривень. Не маленька сума на нинішній воєнний час.

Це обурило й місцевих мешканців, які висловили свої думки під дописом депутатки. Жителі зазначили, що витрачати такі величезні кошти на ремонт приміщення наразі не варто, краще їх перенаправити на допомогу військовим на передовій. А зайнятися цим вже після перемоги у війні з окупантами.

Так Оксана Ковч-Мельничук зазначила, що на ці кошти хату можна побудувати, а не ремонт зробити. За її словами, все це сумно і страшно. Ольга Колбанова наголосила, що ганьба такій господині, яка під час війни виділяє гороші на ремонти, а мала б допомагати ЗСУ. А Галина Гресь запитала, чи ця кімната буде золотом оброблена? Бо ж гроші, мовляв, величезні.




коментарів: 2
  1. Нічого нового ,так відмиваються державні гроші в кишеню, як виконувача робіт ,так і адміністрації .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота