<

В Ізраїлі врятували пораненого 5-річного хлопчика та розшукали п’ятьох українців, які вважалися зниклими безвісти

12:41 | 9.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
99
/ Коментарі відсутні

Українські дипломати провели успішну рятувальну операцію — вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків. Нині він перебуває в безпечному місці під опікою посольства. Йому надано медичну та психологічну допомогу.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Вдалося розшукати п‘ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю.

Водночас з‘явилося повідомлення інформація про можливу загибель інших двох українців поблизу Сектора Газа. Інформацію наразі перевіряють.

Загалом за минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян. Фіксують масове скасування авіарейсів.

«Шукаємо рішення для допомоги нашим людям виїхати з країни. Отримали інформацію про можливу загибель українця в Секторі Газа. Очікуємо офіційного підтвердження. Дипломатична установа в Рамаллі підтримує постійний зв‘язок із українською громадою. Опрацьовуємо потенційні евакуаційні маршрути», – зазначив Ніколенко.

Тим часом в Сдероті досі тривають бої. Влада міста наказала жителям задля безпеки залишатися вдома, зачинити двері та вікна й не відчиняти незнайомцям.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операціїв секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан. Премʼєр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у зверненні до громадян сказав, що країна перебуває у стані війни й переможе.

Наразі в Ізраїлі загиблими вважають понад 700 людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа