<

В Ізраїлі відреагували на іранські погрози «війни на знищення»

12:34 | 30.06.2024 / Новини / /
Перегляди
115
/ Коментарі відсутні

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його країна «діятиме з усією силою», якщо ліванське терористичне угруповання «Хезболла» не припинить свої обстріли.

Про це він заявив на своїй сторінці в Х.

За його словами, «Хезболла» повинна припинити вогонь та вийти з Південного Лівану, інакше Ізраїль «діятиме проти неї з усією силою, доки безпека не буде відновлена ​​і жителі не зможуть повернутися до своїх домівок».

«Режим, який загрожує знищенням, заслуговує на знищення», — написав Кац.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявляв, що в Секторі Гази згортається фаза інтенсивних боїв, оскільки Ізраїль готується протистояти ліванському бойовому угрупованню «Хезболла» на північному кордоні.

Він додав, що після завершення напруженої фази в Секторі Гази Ізраїль передислокує деякі сили на північний кордон, «переважно для оборонних цілей» на тлі загрози з боку «Хезболли». Прем’єр сподівається на дипломатичне рішення, але «готується до можливості, що його не буде».

Водночас розвідка США прогнозує, що масштабне протистояння між Ізраїлем і «Хезболлою» може спалахнути в найближчі кілька тижнів, якщо Єрусалим і ХАМАС не зможуть досягти угоди про припинення вогню в Газі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Липня, Вівторок
1 Липня, Понеділок