<

В Італії заходи щодо стримування коронавірусу привели до тюремних бунтів: загинуло 6 осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:31 | 9.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Шість ув’язнених загинули в результаті безладів, що розгорілися в переповнених тюрмах по всій Італії через заходи, введені для стримування коронавірусу.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Так, за словами місцевої влади, ув’язнені, яких обурили обмеження на побачення з родичами, прийшли в лють і почали бунтувати з неділі на понеділок. В одній в’язниці ув’язнені взяли в заручники охоронців, а в іншій – частині з них вдалося втекти.

До полудня понеділка насильство поширилося на південь, охопивши понад 25 пенітенціарних установ по всій країні.

Міністр юстиції Альфонсо Бонафеде сказав, що уряд відкритий для обговорення умов утримання у в’язницях, але бунти повинні припинитися.

Повідомляється, що наймасштабніший бунт почався в неділю в тюрмі в північному місті Модена. У результаті троє ув’язнених померли на місці, ще троє – у в’язницях, куди вони були переведені після початку заворушень, заявив представник адміністрації в’язниці в Міністерстві юстиції Франческо Басентіні.

За інформацією джерела агентства в Мін’юсті країни, деякі з ув’язнених померли від передозування наркотиків, які вкрали з тюремних клінік.

Крім того, двоє охоронців були взяті в заручники в тюрмі в північному місті Павії в неділю ввечері, а потім звільнені під час поліцейського рейду через кілька годин.

Ув’язнені повстали в міланській в’язниці Сан-Вітторе, піднялися на дах і розгорнули плакат з вимогою загального помилування.

Далі на південь, ув’язнені в тосканському місті Прато підпалили матраци.

На Сицилії ув’язнені підняли бунт у в’язниці Уччардоне в Палермо, де містяться деякі засуджені члени мафії, але охоронцям вдалося відновити контроль, повідомили чиновники.

Місцеве телебачення також повідомляє, що близько 50 ув’язнених змогли втекти з в’язниці на півдні Фоджі, пізніше більше половини з них були схоплені.

Раніше прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте в неділю підписав новий декрет екстрених заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні.

Декрет містить положення про фактичну ізоляцію всієї північної області Ломбардія, де виявлено найбільшу кількість заражень, а також 14 провінцій в областях Венето (включаючи Венецію), Емілія-Романья, П’ємонт і Марке.

Нагадаємо, раніше БУГ повідомляв що в Україні затвердили новий план профілактики і боротьби з коронавірусом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

22 Травня, Середа
21 Травня, Вівторок